uitvaartbegeleiding bij een verstandelijke beperking

vakkundig, verzorgd en vertrouwd

Als uw naaste een verstandelijke beperking heeft

Mensen met een vorm van verstandelijke beperking hebben voor hun achttiende levensjaar een ontwikkelingsstoornis opgedaan. Zij kunnen uiteenlopend gedrag vertonen, afhankelijk van het persoonlijke IQ, het sociale aanpassingsvermogen en de emotionele ontwikkeling. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen tijdens hun hele leven behoefte hebben aan persoonlijke en professionele ondersteuning bij sociale interactie en praktische zaken. Wanneer zij te maken krijgen met een overlijden, is soms extra begeleiding gewenst. Zowel voor de persoon met een verstandelijke beperking, als voor diens omgeving.

Maatwerk

Melange Uitvaartbegeleiding heeft ruime ervaring in de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Stap voor stap afscheid nemen, met aandacht voor de individuele behoeften, tekent onze aanpak.

Wij hebben oog voor de kracht en mogelijkheden van de persoon met een verstandelijke beperking. In alle rust en in begrijpelijke taal, ondersteund door beproefde psychologische methodieken, onderzoeken we in hoeverre iemand een rol kan en wil spelen bij de afscheidsceremonie. Zodat iedereen op eigen wijze en eigen niveau kan deelnemen aan een waardevol en waardig afscheid.

Waar nodig stemmen we de individuele wensen en behoeften van de persoon met een verstandelijke beperking af met eventuele hulpverleners die in het dagelijks leven zorg verlenen.
Melange Uitvaartbegeleiding werkt samen met MEE. rouwbegeleiding, en kan op aanvraag therapiehonden inzetten.

Als je zelf een verstandelijke beperking hebt

Als je een verstandelijke beperking hebt, kun je soms extra steun of hulp gebruiken in je leven. Bijvoorbeeld thuis, op school, of als je werkt. Als er iemand van wie je houdt dood gaat, is het soms fijn om met iemand te praten. Als je vragen hebt over de dood, of over afscheid nemen, mag je ons altijd bellen. Dit is ons telefoonnummer: 06-12457193.

afscheid verstandelijke beperking