uitvaartbegeleiding volwassenen

vakkundig, verzorgd en vertrouwd

Melange uitvaartbegeleiding

Melange uitvaartbegeleiding begeleidt u voor, tijdens en na de uitvaart van uw dierbare. Wij kunnen alle praktische zaken voor u verzorgen. Daarnaast kunnen wij u begeleiden en ondersteunen bij het vormgeven van het afscheid.

Het afscheid

Uw wensen vormen het uitgangspunt voor een persoonlijke, op maat gesneden uitvaart. Samen met u zoeken we naar het mooie, unieke en bijzondere in het leven van de overledene. Stap voor stap kijken we hoe uw herinneringen, gevoelens en overpeinzingen treffend kunnen worden vormgegeven in een plechtigheid die bij u past. Zodat het afscheid als een betekenisvolle herinnering voortleeft bij u en anderen.
Het afscheid kan plaatsvinden in een aula of kerk, maar u kunt ook kiezen voor een alternatieve locatie of een bijeenkomst thuis. Wij dragen suggesties aan als u daar behoefte aan heeft.
Onze diensten worden door elke uitvaartverzekering vergoed.

Als uw naaste extra zorg behoeft

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van nabestaanden die voor, tijdens en na de uitvaart extra zorg behoeven.
Denk bijvoorbeeld aan nabestaanden die lijden aan dementie of Alzheimer, mensen met een verstandelijke beperking of met een diagnose in het autisme-spectrum. In alle rust kijken wij wat zij nodig hebben en aankunnen voor, tijdens en na de ceremonie.

Begeleiding van kinderen

Ook voor kinderen kan het meebeleven van de uitvaart helpen om rustig het verlies te verwerken. Melange draagt graag suggesties aan om kinderen te betrekken bij de uitvaart. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ze de kist te laten beschilderen, of ze te laten helpen bij het sluiten van de kist.

Uw eigen afscheid vooraf vormgeven

Als u weet dat u zelf binnenkort gaat overlijden, kan het rust geven om uw uitvaart alvast te regelen. Misschien vindt u het prettig om de persoon die straks uw uitvaart organiseert zelf te ontmoeten en uw wensen door te nemen.
Vragen en idee├źn die u bezighouden kunnen wij telefonisch of persoonlijk bespreken.