uitvaartbegeleiding kinderen

vakkundig, verzorgd en vertrouwd

Melange uitvaartbegeleiding

Melange uitvaartbegeleiding heeft veel ervaring in het begeleiden van de uitvaart van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Wij kunnen alle praktische zaken voor, tijdens en na de uitvaart voor u verzorgen. Daarnaast kunnen wij u begeleiden en ondersteunen bij het vormgeven van het afscheid.
Uw wensen vormen het uitgangspunt voor een persoonlijke, op maat gesneden uitvaart.
Onze diensten worden door elke uitvaartverzekering vergoed.

Als u weet dat uw kind komt te overlijden

Soms weten ouders al enige tijd dat hun kind zal gaan sterven. Dat biedt de mogelijkheid om het afscheid zorgvuldig voor te bereiden.
Melange geeft alle ruimte om persoonlijk kennis te maken, uw idee├źn te bespreken en vragen te beantwoorden. Indien een kennismakingsgesprek niet direct mogelijk is, kunnen wij u ook telefonisch, schriftelijk, of via e-mail informatie geven.

Het afscheid

Een uitvaart hoeft gelukkig niet in een paar uur te worden geregeld. Het is een proces, waarbij Melange dagelijks ondersteuning en begeleiding biedt. Het enige dat op de eerste dag besloten moet worden, is of u kiest voor begraven of cremeren. Daarna begeleiden we u stap voor stap bij alle keuzes, zodat het afscheid helemaal aansluit bij uw wensen.
Sommige ouders kiezen voor een lied om samen te zingen, of voor een klein optreden van een broertje of zusje, vriendje of vriendinnetje, eventueel met instrument.
Als u daar prijs op stelt, kan een deskundig ritueelbegeleider van Melange een verhaal vertellen over bijzondere momenten uit het leven van uw kind. Het afscheid kan plaatsvinden in een aula of kerk, maar u kunt ook kiezen voor een alternatieve locatie of een bijeenkomst thuis.