ritueelbegeleiding

tussen alles wat kan en mag

Ritueelbegeleiding

Melange werkt met gediplomeerde ritueelbegeleiders, die op verzoek kunnen voorgaan bij afscheidsceremonies. Over de hele wereld worden bij uitvaartplechtigheden symbolen en rituelen gebruikt, om het leven van overledenen te gedenken en te eren.

Van oudsher vinden nabestaanden steun en troost in rituelen en gebruiken die passen binnen religieuze en levensbeschouwelijke stromingen. Ook buiten culturele en religieuze tradities gaan mensen steeds vaker op zoek naar persoonlijke uitvaartrituelen.

Het uitvoeren en bijwonen van rituele handelingen geeft vorm en betekenis aan het afscheid. Rituelen kunnen het gevoel van samenzijn versterken en positief bijdragen aan het rouwproces.

Rituelen en symbolen bij het afscheid

De gediplomeerde ritueelbegeleiders van Melange uitvaartbegeleiding kunnen u helpen om symbooltaal en rituele handelingen te integreren in een sfeervolle afscheidsceremonie.

In een persoonlijk gesprek, bij u thuis of op een door u gekozen locatie, nemen we met u de levensloop van de overledene door. Bijzondere gebeurtenissen, persoonlijke eigenschappen of geliefde bezigheden kunnen worden vertaald naar rituele handelingen binnen de ceremonie.

Bij een ritueel afscheid kunnen u, uw naasten en andere nabestaanden, desgewenst een actieve rol spelen. Met gebruikmaking van woorden, beelden, muziek of dans kunt u persoonlijke herinneringen aan uw dierbare delen met de aanwezigen, op een plechtige, traditionele of juist vrije manier. Ons ervaren team staat u graag terzijde tijdens het hele proces.