uitvaartbegeleiding bij autisme

vakkundig, verzorgd en vertrouwd

Aandacht voor autisme

Als u kampt met een Autisme Spectrum Stoornis of met klassiek autisme ervaart u uw omgeving soms op een andere manier. Veranderingen kunt u soms minder makkelijk verwerken. Belangrijke levensgebeurtenissen, zoals een overlijden, kunnen extra impact hebben op u. Dan kan het fijn zijn om wat extra steun te krijgen, Melange uitvaartbegeleiding staat u voor, tijdens en na de uitvaart bij, met persoonlijk advies, praktische oplossingen en een luisterend oor.

Steun voor u én voor uw omgeving

Ook voor naasten van een persoon met een Autisme Spectrum Stoornis of met klassiek autisme kan begeleiding rond de uitvaart een steun in de rug zijn. Naasten die kampen met een vorm van autisme kunnen onverwacht of anders reageren op emoties rond de dood, en op de rituelen van een uitvaart. Misschien trekt uw naaste zich terug, of lijkt gevoelloos te reageren. Emoties die bij huw naaste in het begin niet zichtbaar zijn, kunnen later alsnog opdoemen.
Als een dierbare overlijdt, kan het veranderde gedrag van een persoon met autisme verwarrend zijn voor u als naaste. Deskundige rouwbegeleiding, met oog voor het individu en voor diens omgeving, geeft rust en vertrouwen rondom een uitvaart.

Maatwerk

Melange heeft veel ervaring met de rouwbegeleiding van kinderen en volwassenen met autisme. Wij werken bij een uitvaart niet met een standaard draaiboek, maar leveren maatwerk, afgestemd op iemands individuele behoeften en mogelijkheden, op de vorm van autisme en op de leeftijd van het kind of de volwassene.
In een persoonlijk gesprek inventariseren wij wat de persoon met autisme nodig heeft, en welke wensen er leven bij diens omgeving. In begrijpelijke taal geven we praktische tips voor het afscheid en begeleiden we het hele proces rond de uitvaart. Zodat iedereen ruimte krijgt om samen het verlies te delen.

uitvaartbegeleiding bij autisme