afscheid vroeggeborenen

vakkundig, verzorgd en vertrouwd

Keuzes

Bij het afscheid nemen van een vroeggeborene moeten opeens allerlei beslissingen worden genomen: begraven, cremeren of – dit is mogelijk onder de 24 weken zwangerschap - een kind achterlaten in het ziekenhuis.
Melange uitvaartbegeleiding biedt vanaf het eerste moment dagelijks ondersteuning met praktische hulp en advies, zodat ouders afscheid kunnen nemen van hun kind op een manier die bij ze past. Thuis, in kleine kring, of in een groter gezelschap, met een plechtigheid, ceremonie of ritueel.
Vier tot zes weken na het afscheid nemen we contact op om met u terug te blikken. Was het naar wens, hoe gaat het nu en wat is er nog nodig?
Onze diensten worden door elke uitvaartverzekering vergoed. Soms kan er gebruik worden gemaakt van een coulanceregeling van uw lopende uitvaartverzekering.

Kind achterlaten in het ziekenhuis

Een kind dat wordt geboren onder de 24 weken mag in het ziekenhuis worden achtergelaten. Het ziekenhuis zorgt in dat geval meestal voor de crematie, waarbij doorgaans meerdere kinderen tegelijk worden gecremeerd. De tijdsduur tussen de bevalling en de crematie varieert van enkele weken tot maanden. Ouders kunnen vaak niet bij de crematie aanwezig zijn en weten ook niet wanneer deze plaatsvindt. In een enkel ziekenhuis kunt u wel bij de crematie aanwezig zijn, of wordt achteraf meegedeeld wanneer de crematie heeft plaatsgevonden.